
Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
Za fil:
Priprema:
1. Tikvice dobro oprati i odsjeći im vrhove. Zatim ih pomoću noža za guljenje uzdužno isjeći na listove. Listove tikvica posoliti i ostaviti da omekšaju.
2. Potom tikvice uvaljati u brašno pa u umućena jaja te ih pržiti na vrelom ulju sa obje strane dok ne porumene. Vaditi ih na papirnu salvetu da se upije suvišna masnoća.
3. Dok se tikvice hlade, pripremiti fil: prašku šunku i filete pečene paprike isjeći na kockice. Posebno umutiti švapski sir, bijeli luk u prahu i začine po ukusu, dodati sjeckanu papriku i šunku te polako promiješati.
4. Pohovane listove tikvica premazati filom od sira i urolovati. Rolnice pričvrstiti čačkalicom.
SAVJET PLUS:
Nakon prženja pohovane tikvice poklopiti da bi se potparile, jer će to olakšati rolovanje.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept