Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
Za prilog:
Priprema:
1. Svinjske filee poprečno zarezati po sredini, a potom ih otvoriti i preko najlon kese istanjiti tučkom za meso. Od jednog filea napraviti dvije šnicle.
2. Krompir oguliti i izrendati na krupno rende, a crni luk i slaninu isjeći na kockice.
3. Na malo ulja proprožiti crni luk i slaninu. Potom dodati krompir pa sve zajedno pržiti dok krompir ne omekša.
4. Istanjene šnicle začiniti po ukusu te svaku premazati sa malo fila od krompira. Bočne stranice šnicle saviti 1 cm ka sredini pa urolovati i pričvrstiti čačkalicama.
5. Na malo ulja propržiti rolnice sa svih strana da porumene. Zatim ih izvaditi i ostaviti na toplom.
6. U masnoću od mesa dodati paradajz pire i propržiti pa uz neprestano miješanje postepeno dolivati mješavinu juneće supe i gustina. Kada tečnost proključa, vratiti pržene rolnice i nastaviti sa kuhanjem na umjerenoj temperaturi dok meso ne omekša, a umak postane gušći.
7. Mrkvu i grašak obariti u slanoj vodi, te ocijediti od suvišne tečnosti i propržiti na puteru.
Izvor: Dobra hrana