Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
Za bešamel sos:
Priprema:
1. Svinjski file isjeći na medaljone, a zatim svaki medaljon izlupati tučkom za meso i začiniti po ukusu. Brokulu obariti u slanoj vodi i iskidati na cvjetove.
2. Medaljone pržiti na mješavini putera i ulja s obje strane dok ne porumene a potom ih izvaditi iz masnoće.
3. Na krišku pečenog tosta staviti medaljon, prekriti ga šunkaricom isječenom na kolutove, zatim nanijeti list sira, odgore staviti cvijet barene brokule i preliti bešamel sosom.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti, poslagati pripremljene medaljone i staviti ih u rernu da se zapeku. Pečene medaljone služiti uz barenu mrkvu.
Bešamel sos:
1. U manjoj šerpi otopiti puter te dodati brašno, kratko ga propržiti a potom sipati mlijeko miješajući sve vrijeme dok se masa ne zgusne.
2. Pripremljen sos začiniti muskantnim oraščićem i začinom C po ukusu.
Izvor: Dobra hrana