Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
Za preliv:
Priprema:
1. Svinjski but zarezati po sredini, pa ga izlupati tučkom za meso kako bi se dobila šnicla pravougaonog oblika. Mrkvu obariti, a kelj kratko blanširati u slanoj vodi.
2. Šniclu začiniti po ukusu te je prekriti listovima kelja, a po njima rasporediti obarenu mrkvu.
3. Filovanu šniclu urolovati, obložiti je listovima slanine i pričvrstiti kuhinjskim koncem.
4. Pripremljenu roladu staviti u nauljenu tepsiju, preliti je junećom supom i poklopiti folijom, pa staviti u zagrijanu rernu da se peče. Pred kraj pečenja, skinuti foliju te vratiti u rernu i peći dok ne porumeni. Gotovu roladu preliti pripremljenim prelivom i služiti uz bareno povrće.
Preliv:
1. Mrkvu i celer oljuštiti, isjeći na manje kocke, a zatim kuhati u mješavini juneće supe i vina.
2. Omekšalo povrće ispasirati te pomiješati s ostatkom tečnosti, dodati mljeveni lovor i začiniti po ukusu.
Izvor: Dobra hrana