Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
Priprema:
1. Butkicu obariti a potom je procijediti od suvišne tečnosti. Tečnost u kojoj se kuhalo meso sačuvati.
2. Meso butkice odvojiti od kostiju i kožure te samljeti na mašini za mljevenje.
3. Crni i bijeli luk isjeći na kockice i propržiti na malo ulja. Potom dodati mljevenu junetinu te i nju kratko propržiti da promijeni boju. Zatim dodati samljevenu butkicu i taranu te nastaviti s dinstanjem dolijevajući vodu po potrebi dok tarana ne nabubri. Pred kraj dinstanja dodati kašiku mljevene paprike, začine po ukusu i promiješati.
4. Listove kupusa odvojiti od glavice i oprati. Isjeći zadebljanja na sredini te na svaki list kupusa staviti malo fila i zaviti u sarmu.
5. Lonac nauljiti i u njega poslagati oblikovane sarme. Preliti ih supom od butkice. Poklopiti i kuhati na umjerenoj temperaturi dok kupus ne omekša.
6. Kuhanu sarmu poslagati u vatrostalnu činiju. Preliti je mješavinom soka od paradajza, preostale mljevene paprike i malo supe od butkica. Odgore rasporediti listove putera i peći u zagrijanoj rerni na 200 ˚C da porumeni.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept