
Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
Za sos od celera:
Priprema:
1. Mrkve i celer očistiti te izrendati na krupno rende, list celera sitno isjeckati, šampinjone i praziluk isjeći na kockice, a pirinač obariti u slanoj vodi. Zelenu salatu oprati, izdvojiti krupnije listove i popariti ih u ključaloj vodi.
2. Na malo ulja propržiti mrkvu i celer, dodati praziluk, šampinjone i meso, pa dinstati uz povremeno dolijevanje supe.
3. U omekšalo povrće i meso dodati obaren pirinač, mljevenu papriku i začiniti po ukusu.
4. Pripremljenim filom puniti listove zelene salate, zaviti ih u sarme i poslagati u nauljenu vatrostalnu činiju. Poslagane sarme preliti sosom od celera i staviti u zagrijanu rernu da se zapeče.
Sos od celera:
1. U manjoj šerpi otopiti puter, dodati brašno, kratko propržiti, a zatim sipati mlijeko miješajući sve vrijeme.
2. U sos dodati korijen i list celera, začiniti po ukusu te kuhati još 5 minuta miješajući sve vrijeme.
Izvor: Dobra hrana