Škarpina u vinu

by | 12 Februara, 2014

"August: Osage County" Los Angeles Premiere

Sastojci:

  • 4 škarpine srednje veličine
  • 1,2 kg bijelog krompira
  • 2 dl bijelog vina
  • 2 dl vode, ulje
  • 1 kašika brašna
  • 1,5 dl maslinovog ulja
  • prstohvat sjeckanog ruzmarina
  • 4 češnja bijelog luka
  • 2 kašike sjeckanog peršuna
  • mješavina začina

Priprema:
1. Škarpine očistiti i začiniti po ukusu.
2. Krompir oguliti i isjjeći na kolutove.
3. Bijeli luk očistiti i što sitnije isjeckati.
4. U dubljoj posudi sjediniti bijelo vino, maslinovo ulje, vodu, bijeli luk, brašno, peršun, ruzmarin i začine po ukusu pa dobro izmiješati.
5. Zemljanu posudu nauljiti pa u nju rasporediti kolutove krompira. Odgore utisnuti škarpine te sve preliti pripremljenom marinadom.
6. Pokriti folijom i peći u zagrijanoj rerni na 200ºC 30 min. Nakon toga ukloniti foliju i nastaviti s pečenjem dok riba i krompir ne porumene a suvišna tečnost ne uvri.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept