Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci (4 porcije):
400 g bijelog graha (iz konzerve)
150 g paradajza
1 crveni luk
1 limun
50 ml maslinovog ulja
1 kašika sušenog origana
sol i biber
2 skuše
Priprema:
Ocijedite grah. Operite paradajz, osušite ga i narežite na kockice. Ogulite luk, prepolovite ga i narežite na ploške. Pripremljene sastojke stavite u zdjelu.
Limun isperite vrućom vodom, osušite ga i iscijedite sok. Pomiješajte ulje, sok od limuna i origano pa začini solju i biberom. Dresing pomiješajte s grahom.
Ribu isperite hladnom vodom, osušite ih te iznutra i izvana posolite. Za aromatičan okus, prije prženja ribe možete napuniti bijelim lukom i svježim začinskim biljem.
Zagrijte grill tavu i pecite skuše oko pet minuta sa svake strane.
Poslužite skuše uz salatu od graha.
Izvor: kaufland.hr