
Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
Za pljeskavice od krompira:
Priprema:
1. Svinjski file isjeći na medaljone, istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Propržiti na vrelom ulju a potom izvaditi iz masnoće.
3. Paradajz i crni luk isjeći na deblje kolutove, mladi luk na štapiće.
4. Posebno sjediniti krem sir, paradajz pire i začine po ukusu, pa dobro izmiješati.
5. Na 4 prazne pljeskavice od krompira staviti po jedan list zelene salate. Premazati pripremljenim kremom od sira, staviti kolut paradajza i prekriti medaljonom od mesa. Zatim nanijeti kolut luka, nekoliko štapića mladog luka i preklopiti pljeskavicom od krompira sa sirom.
6. Po sredini probosti čačkalicom i na vrh zabosti maslinu.
Pljeskavice od krompira:
1. Krompir oljuštiti, isjeći na kocke i obariti u slanoj vodi. Zatim ga ispasirati i ostaviti da se ohladi.
2. Dodati jaja, prašak za pecivo i malo soli po ukusu pa dobro izmiješati i oblikovati 8 pljeskavica. Pržiti ih na vrelom ulju s obje strane dok ne porumene.
3. Na 4 pljeskavice od krompira staviti malo rendanog kačkavalja. Rernu zagrijati na 150 ºC, te pljeskavice nakratko ugrijati kako bi se sir otopio.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept