Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
– 500 g telećih šnicli
– brašno po potrebi
– 2 crvene paprike
– 2 žute paprike
– 2 ljubičasta luka
– 50 ml vermuta
– ulje
– so, biber
Priprema:
1. Šnicle istanjiti tučkom za meso preko providne folije. Posoliti i pobiberiti po ukusu s obje strane.
2. U tiganju zagrijati ulje. Šnicle valjati u brašno, zatim poredati u tiganj i pržiti s obje strane dok ne porumene. Nakon toga, izvaditi na tanjir i ostaviti sa strane.
3. Paprike isjeći na tračice, a luk na rebarca, pa propržiti na istom ulju dok povrće ne omekša.
4. Potom vratiti šnicle u tiganj, doliti vermut i kuhati dok tečnost ne ispari.
5. Servirati toplo uz salatu po izboru.