Sočno i jednostavno: Pileća krilca s parmezanom

by | 16 Juna, 2015

Današnji prijedlog za ručak su sočna pileća krilca na malo drugačiji način

09-Pileca-krilca-sa-parmezanom

Sastojci:
– 1,5 kg pilećih krilaca
– 50 g senfa
– 1 veza peršuna
– 80 g parmezana
– 300 g prezli
– 3 češnja bijelog luka
– 1 kašičica slatke mljevene paprike
– 0,5 dl ulja
– so, biber
za prilog
– 3 mlade tikvice
– 2 klipa kukuruza šećerca
– 150 g šeri paradajza
– 2 paprike
– 150 g tankih roštiljskih kobasica
– 0,5 dl ulja
– so

Priprema
1. Bijeli luk i peršun sitno isjeckati, a zatim sjediniti s parmezanom, prezlom, mljevenom paprikom i začinima po ukusu.
2. Pileća krilca dobro oprati, posoliti i pobiberiti, pa ih premazati senfom i uvaljati u pripremljenu mješavinu.
3. Tepsiju nauljiti, te poređati pileća krilca i u zagrijanoj rerni peći 45 minuta na 200 stepeni C.
Prilog:
1. Prije upotrebe povrće dobro oprati. Neoljuštene tikvice i kukuruz isjeći na deblje kolutove, a očišćene paprike na kocke. Roštiljske kobasice isjeckati na manje komade.
2. Na ražnjiće naizmjenično nizati roštiljske kobasice, kukuruz, paradajz, tikvice i papriku. Postupak ponavljati dok se ne utroši sav pripremljeni materijal.
3. U teflonskom tiganju na malo ulja peći pripremljene ražnjiće dok ne porumene.

Izvor i foto: Life Content