Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
Priprema:
1. Bijeli luk, kisele krastavce, šargarepu i celer isjeći na štapiće, a crni luk na krupnije komade.
2. Tankim, špicastim nožem izdubiti junetinu na više mijesta pa je špikovati štapićima šargarepe, kiselih krastavaca, celera i bijelog luka. Zatim meso uvezati kuhinjskim koncem da zadrži željeni oblik i premazati ga senfom.
3. Pripremljeno meso propržiti sa svih strana na vrelom ulju. Dodati crni luk i povrće preostalo od špikovanja, naliti junećom supom i bijelim vinom pa začiniti po ukusu. Dinstati na umjerenoj temperaturi dok meso ne omjekša, a tečnost napola ne uvri.
4. Dinstano meso izvaditi iz safta i ostaviti da se ohladi te ga isjeći na parčad debljine 1 cm.
5. Povrće zajedno sa saftom u kome se dinstalo izmiksati i vratiti u šerpu. Potom dodati parčad mesa i sve kratko prodinstati.
6. Njoke obariti u slanoj vodi i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Izvor: Dobra hrana