Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
Priprema:
1. Pileće bijelo meso uzdužno presjeći napola. Oljuštenu mrkvu i slaninu isjeći na štapiće, masline na kolutove, a crni i bijeli luk sitno isjeckati. Njoke obariti u slanoj vodi.
2. Pripremljene štapiće slanine i mrkve ukoso ubadati u pileće meso na svakih 1,5 cm. Špikovanu piletinu začiniti po ukusu, a potom je propržiti na vrelom puteru sa svih strana kako bi porumenela. Zatim je izvaditi i ostaviti na toplom.
3. U masnoću od piletine dodati crni i bijeli luk, te kratko propržiti, a potom dodati pelat paradajza i dinstati dok se ne dobije kompaktna masa.
4. U umak od paradajza vratiti špikovanu piletinu, dodati masline i bosiljak, začiniti po ukusu i uz dolijevanje vode po potrebi dinstati dok meso ne omekša.
5. Gotovu piletinu isjeći na rolate i poslagati na tacnu za služenje, dodati njoke te sve preliti umakom od paradajza.
Izvor: Dobra hrana