Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
Za tijesto:
Način pripreme:
1. U posudu sipajte maslinovo ulje, maslac i zelene začine. Dodajte isječen luk i kratko dinstajte. Dodajte meso odvojeno od kostiju i isječeno na komade. I kosti stavite u posudu. Dodajte pire od paradajza i začinite solju i biberom. Dodajte brašno i promiješajte, a zatim sipajte flašu dobrog piva i bujon. Poklopite posudu i ostavite smjesu da prokuha. Zatim smanjite vatru i ostavite da se krčka sat vremena. Dodajte ječam i ostavite da se kuha još sat i po. Zatim ugasite vatru i dodajte slačicu, crni biber i vuster sos. Izvadite kosti.
2. Za tijesto u posudi pomiješajte dvije vrste masti i brašno pa prstima umijesite sastojke. Nemojte dugo mijesiti tijesto, pritisnite mrvice u kuglu i ostavite u frižideru sat i po, uvijeno u providnu foliju.
3. Skuhanu teletinu sipajte u posudu za pitu. Tijesto razvucite oklagijom i pospite brašnom. Tijesto je prhko i lagano ga razvucite toliko da prekrije posudu. Ivice posude premažite razmućenim jajem i prenesite tijesto u posudu pomoću valjka. Pomoću dva prsta oblikujte ivice pite i površinu premažite jajem. Pitu pecite na 180 stepeni 35-40 minuta.
4. Pitu poslužite sa svježim povrćem zapečenim na maslacu.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen