Svinjski medaljoni punjeni mocarelom

by | 15 Februara, 2014

svinjski-medaljoni

Sastojci:

  • 2 svinjska filea
  • 2 kugle mocarele
  • 200 g slanine u listovima
  • 2 kašike senfa
  • 2 brokule
  • mješavina začina
  • biber
  • ulje

Priprema:
1. Svinjske filee očistiti od žilica i isjeći na kolutove. Istanjiti ih tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Na svaku šniclu staviti po kocku mocarele, a zatim krajeve preklopiti ka sredini pa okrenuti naopačke i ručno oblikovati medaljon.
3. Punjene medaljone premazati senfom te ih unakrsno uviti u listove slanine sa završecima okrenutim nadolje. Potom ih propržiti na vrelom ulju s obje strane da porumene te izvaditi i ostaviti na toplom.
4. Brokule iskidati na cvjetove i oprati. Kuhati ga na pari dok ne omekša. Na kraju začiniti po ukusu i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept