Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
Priprema:
1. Biftek isjeći na medaljone, pa ih istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu. Šampinjone isjeći na listiće, a luk i peršun sitno isjeckati.
2. Na malo ulja propržiti medaljone kako bi porumeneli, a potom ih izvaditi i ostaviti na toplom.
3. U masnoći od medaljona pržiti luk, pa dodati šampinjone i kratko ih propržiti.
4. Zatim sipati juneću supu i bijelo vino, dodati kašiku senfa, te još dinstati.
5. Posebno u teflonskom tiganju ugrijati ulje, dodati brašno i kratko ga propržiti. Pripremljenu zapršku sipati u šampinjone i luk, pa miješati cijelo vrijeme dok se masa ne zgusne.
6. Kada se masa zgusne, vratiti pržene medaljone i prodinstati ih na umjerenoj temperaturi, a potom sve začiniti po ukusu.
7. Gotovo jelo posuti peršunom i služiti uz pomfrit.
Izvor: Dobra hrana