
Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
Priprema:
1. Krompir zajedno s korom obariti, a potom ga procijediti od suvišne tečnosti. Ostaviti da se ohladi pa oguliti i isjeći na kolutove.
2. Tikvice oguliti i isjeći na kolutove. Zatim ih uvaljati u brašno pa u umućena dva jajeta. Pržiti na vrelom ulju najprije s jedne a potom i s druge strane dok ne porumene.
3. Crni luk isjeći na kockice, a šampinjone na listove.
4. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati mljeveno meso te i njega kratko propržiti. Potom dodati šampinjone i dinstati ih dolijevajući vodu po potrebi dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
5. Pred kraj dodati paradajz pire, mljevenu papriku i začine po ukusu.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati kolutove krompira. Preko krompira preliti fil od mesa, a zatim rasporediti pržene tikvice tako da se na krajevima djelimično preklapaju.
7. Posebno umutiti jogurt, rendani feta sir i preostala jaja pa preliti tikvice. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ˚C dok ne porumeni.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept