Sezonski meni: Tjestenina u sosu od vrhnja i lisičarki
Priprema: 10 min Kuhanje: 15 min Porcija: 4Sastojci:500 g špageta 200 ml vrhnja za kuhanje 100 ml slatkog vrhnja 300 g lisičarki 50 g...
Sastojci (za 4 osobe):
350 g Penne rigate Barilla bez glutena
200 g paradajz
200 g vrhova šparoga
100 g narendanog pekorino sira
40 g crvenog luka
30 ml ekstradjevičanskog maslinovog ulja
so i biber
Priprema:
Sitno isjeckajte crni luk. Isijecite vrhove šparoga po dužini. U neljepljivoj tavi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte isjeckan crni luk i vrhove šparoga te pažljivo sotirajte.
Isijecite paradajz na kriške po dužini i razdvojte ih s viljuškom. Dodajte paradajz prženoj smjesi. Začinite solju i pržite 10 minuta.
Skuhajte tjesteninu u velikoj šerpi malo posoljene ključale vode.
Za to vrijeme, istopite pekorino u zdjelu, dodajte kutlaču vode od tjestenine i malo veći prstohvat mljevenog crnog bibera. Dobro sve promiješajte da dobijete glatku smjesu.
Kada tjestenina bude “al dente”, ocijedite je.
Pomiješajte je s povrćem u tavi i sve dobro promiješajte. Kad skinete s vatre, dodajte pekorino i servirajte.
www.barillagroup.com
FOTO: PROMO