Barilla Penne rigate bez glutena sa šparogama i pekorinom

by | 7 Septembra, 2017

Sastojci (za 4 osobe):

350 g Penne rigate Barilla bez glutena
200 g paradajz
200 g vrhova šparoga
100 g narendanog pekorino sira
40 g crvenog luka
30 ml ekstradjevičanskog maslinovog ulja
so i biber

Priprema:

Sitno isjeckajte crni luk. Isijecite vrhove šparoga po dužini. U neljepljivoj tavi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte isjeckan crni luk i vrhove šparoga te pažljivo sotirajte.

Isijecite paradajz na kriške po dužini i razdvojte ih s viljuškom. Dodajte paradajz prženoj smjesi. Začinite solju i pržite 10 minuta.

Skuhajte tjesteninu u velikoj šerpi malo posoljene ključale vode.

Za to vrijeme, istopite pekorino u zdjelu, dodajte kutlaču vode od tjestenine i malo veći prstohvat mljevenog crnog bibera. Dobro sve promiješajte da dobijete glatku smjesu.

Kada tjestenina bude “al dente”, ocijedite je.

Pomiješajte je s povrćem u tavi i sve dobro promiješajte. Kad skinete s vatre, dodajte pekorino i servirajte.

www.barillagroup.com

FOTO: PROMO