Sezonski meni: Tjestenina u sosu od vrhnja i lisičarki
Priprema: 10 min Kuhanje: 15 min Porcija: 4Sastojci:500 g špageta 200 ml vrhnja za kuhanje 100 ml slatkog vrhnja 300 g lisičarki 50 g...
Sastojci:
500 g farfalla paste (tjestenina u obliku mašnice)
500 g barenog pilećeg bijelog mesa
350 g boranije
Za dresing:
2 šolje svježe nabranog
bosiljka
100 ml maslinovog ulja
2 češnja bijelog luka
so i biber po želji
Priprema:
Kuhati izlomljenu boraniju u ključaloj slanoj vodi oko 10 minuta, a nakon toga je procijediti i isprati pod mlazom hladne vode. Skuhati tjesteninu u vodi u kojoj se kuhala boranija, a zatim je ocijediti i isprati hladnom vodom.
Dresing: U blender ubaciti bosiljak, maslinovo ulje i začine po želji. Blendati dok se ne dobije homogena pasta.
U većoj činiji pomiješati boraniju, tjesteninu i pileće meso isječeno na komadiće, pa dodati dresing. Lagano promiješati. Po želji posuti narendanim mladim sirom ili parmezanom.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU LJEKOVITO BILJE BiH!
FB: www.facebook.com/Ljekovito-bilje-BiH
IZVOR: LJEKOVITO BILJE