Sezonski meni: Tjestenina u sosu od vrhnja i lisičarki
Priprema: 10 min Kuhanje: 15 min Porcija: 4Sastojci:500 g špageta 200 ml vrhnja za kuhanje 100 ml slatkog vrhnja 300 g lisičarki 50 g...
Sastojci:
350 g makarona
500 g brokule
300 ml jogurta
250 g švapskog sira
200 g trapista
2 jajeta
so, biber
ulje
Priprema:
1. Brokulu očistiti od korijena i razdvojiti na cvjetove, pa oprati pod mlazom hladne vode.
2. Zatim je kratko blanširati od tri do pet minuta u posoljenoj ključaloj vodi.
3. Omekšalu brokulu ocijediti i ostaviti po strani.
4. Posebno obariti makarone al dente, te i njih procijediti od suvišne tečnosti.
5. U dubljoj posudi pomiješati brokoli, makarone i švapski sir, pa prebaciti u vatrostalnu činiju podmazanu uljem.
6. Umutiti jaja s jogurtom i malo ulja. Začiniti po ukusu i preliti preko makarona u činiji.
7. Sve posuti narendanim trapistom. Peći u rerni zagrijanoj na 200°C 25 minuta.
Foto: Šerpe i lonci Izvor: Pošalji recept