Italijanska pasta primavera

by | 10 Jula, 2018

Sastojci: 

50 g bosiljka
1 čen bijelog luka
30 g parmezana
225 ml maslinova ulja za pesto 25 ml za tijesto
50 g pinjola (tostiranih)
50 g mladog špinata
100 g pršuta
100 g graška
2 jaja / krupnija
200 g oštrog brašna
50 g cherry paradajza
so
biber

Priprema:

Od brašna, jaja, prstohvata soli i malo maslinovog ulja zamijesite tijesto za domaću tjesteninu na način da u sredini brašna napravite udubljenje u kojem razmutite jaja, maslinovo ulje i malo soli te polako umiješate dio po dio brašna. Tijesto mijesite 8 – 10 minuta te ostavite da se odmori u frižideru oko pola sata.

Bosiljak, bijeli luk, pinjole, šaku blanširanog špinata i parmezan stavite u multipraktik i blendajte na srednjoj jačini postupno dodajući maslinovo ulje. U blender dodajte i dvije kockice leda kako pesto ne bi izgubio boju.

Grašak blanširajte u vrućoj vodi 2 – 3 minute i vodu ne solite jer so mahunarke čini žilavima.

Izvadite tijesto iz frižidera, podijelite na četiri jednaka dijela i razvaljajte dio po dio što tanje. Tako razvaljano tijesto možete zarolati u štrucu i rezati rezance (tagliatelle).

Domaću tjesteninu kuhajte 3 – 4 minute, dok nije al dente.

Na maslacu okrenite grašak i ostatak mladog špinata, popržite kratko pršut, dodajte tjesteninu, sjeckani cherry paradajz i pesto te sve zajedno dobro promiješajte, uz dodatak vode od tjestenine ako se čini presuho.

Začinite po želji te ukrasite parmezanom i bosiljkom.

Izvor: 24sata.hr