Sezonski meni: Tjestenina u sosu od vrhnja i lisičarki
Priprema: 10 min Kuhanje: 15 min Porcija: 4Sastojci:500 g špageta 200 ml vrhnja za kuhanje 100 ml slatkog vrhnja 300 g lisičarki 50 g...
Sastojci:
1 kg bundeve
250 g tjestenine po izboru (taljatele, špagete, pene)
malo đumbira
svjež bosiljak
so, biber, kumin
Priprema:
Bundevu presijecite na pola, očistite sjemenke, zatim isjecite na manje kriške.
U dublji pleh sipajte vode da prekrije dno i stavite kriške. Stavite pleh u prethodno zagrejanu rernu i pecite na 200 stepeni 20 minuta.
Kada bundeva bude pečena izvadite je i odstranite koru. Bundevu izblendirajte sa ostalim sastojcima i poslužite sa obarenom testeninom.
Brz i lagan recept koji možete poslužiti za ručak ili večeru!:)
Izvor: lepotaizdravlje.rs Foto: Thinkstock