Sezonski meni: Tjestenina u sosu od vrhnja i lisičarki
Priprema: 10 min Kuhanje: 15 min Porcija: 4Sastojci:500 g špageta 200 ml vrhnja za kuhanje 100 ml slatkog vrhnja 300 g lisičarki 50 g...
Sastojci:
250 g tjestenine
4 i po šolje vode
3-4 čena bijelog luka
2 kašike maslinovog ulja
sol i biber
šolja pirea od bundeve (oko 220 g)
šolja kiselog vrhnja
tvrdi ribani sir
sol i biber
muskatni oraščić
Za serviranje:
ribani sir, bučine sjemenke, ulje, peršun ili svježi začini po želji.
Priprema:
Uspite tjesteninu u posudu, dolijte vodu, maslinovo ulje, sol i papar te kuhajte na jakoj vatri. Miješajte da se tjestenina ne zalijepi. Kuhajte dok tjestenina ne bude al dente (oko 10 minuta).
Maknite tjesteninu s vatre, odlijte malo vode ako je ostalo.
Dodajte pire od bundeve, vrhnje, parmezan i miješajte da se sve spoji. Probajte i začinite po želji.
Izvor: gastro.24sata.hr