Sezonski meni: Tjestenina u sosu od vrhnja i lisičarki
Priprema: 10 min Kuhanje: 15 min Porcija: 4Sastojci:500 g špageta 200 ml vrhnja za kuhanje 100 ml slatkog vrhnja 300 g lisičarki 50 g...
Sastojci:
300 g tjestenine
400 g pilećeg filea
so
svježe mljeveni biber
4 kašike maslaca
2 kašike maslinovog ulja
3 čena bijelog luka
glavica brokule
200 ml pilećeg bujona
1 limun
20 g oraha
100 g parmezana
Priprema:
Skuhajte tjesteninu, ocijedite i vratite u lonac. Dodajte tri kašike maslaca.
Začinite piletinu s obje strane solju i biberom. U velikoj tavi zagrijte ulje i preostalu kašiku maslaca. Prepržite piletinu oko četiri minute sa svake strane pa maknite s vatre.
U istu tavu dodajte nasjeckani bijeli luk i smanjite vatru. Zatim dodajte brokulu, bujon i kašičicu soli. Miješajte. Poklopite tavu, smanjite vatru i kuhajte oko tri minute.
Dodajte piletinu koju ste tanko nasjekli. Dodajte limunov sok i koru, orahe i tjesteninu. Miješajte dok se sastojci ne prožmu.
Pospite naribanim parmezanom i poslužite.
IZVOR: 24SATA.HR