Sezonski meni: Tjestenina u sosu od vrhnja i lisičarki
Priprema: 10 min Kuhanje: 15 min Porcija: 4Sastojci:500 g špageta 200 ml vrhnja za kuhanje 100 ml slatkog vrhnja 300 g lisičarki 50 g...
Sastojci:
3 kašike ulja
1 glavica crnog luka
3 čena bijelog luka
350 g miješanog mljevenog mesa
300 g kora za lazanje
800 g paradajz pelata
200 ml vode
2 kašičice suhog bosiljka
300 g svježeg sira
150 g kačkavalja
150 g mocarele
Priprema:
U tavi propržite sitno sjeckani crveni luk i bijeli luk, pa dodajte mljeveno meso, začinite i pržite nekoliko minuta. Dodajte vodu, paradajz sos i ostavite da se krčka petnaestak minuta.
Dodajte izlomljene kore za lazanje, pelat i bosiljak. Poklopite tavu i ostavite na vatri dvadesetak minuta dok se tjestenina ne skuha.
Dodajte svježi sir, kačkavalj i mocarelu, ponovo poklopite i krčkajte još koji minut dok se sir ne rastopi.
Izvor: recepti.zena.blic.rs Foto: simplyscratch.com