Sezonski meni: Tjestenina u sosu od vrhnja i lisičarki
Priprema: 10 min Kuhanje: 15 min Porcija: 4Sastojci:500 g špageta 200 ml vrhnja za kuhanje 100 ml slatkog vrhnja 300 g lisičarki 50 g...
Sastojci:
1 kg špinata
250 g lazanji
1 čen bijelog luka
2 kašike maslaca
300 g svježeg sira
200 g kisele pavlake
1 glavica crvenog luka
150 g rendanog topivog sira
muskatni orah
biber
so
Priprema:
Na rastopljenom maslacu propržite sitno sjeckani crveni i bijeli luk.
Očistite i operite špinat, pa ga prokuhajte u vreloj vodi. Zatim ga ocijedite i pomiješajte s lukom. Začinite muskatnim orahom, posolite i pobiberite.
Sir pomiješajte s pavlakom, podgrijte, pa posolite i pobiberite.
U dobro namašćen pleh naizmjenično redajte lazanje, špinat i sos sa sirom. Završite sosom.
Pospite topivim sirom i pecite u rerni na 200 stepeni oko 45 minuta.