Pasta sa tunjevinom i brokulama

by | 23 Maja, 2013

Sastojci:

  • 500 g tjestenine po želji
  • 1 brokula
  • 2 konzerve tunjevine
  • 4 dl biljne pavlake
  • prstohvat bijelog luka u prahu
  • 40 g parmezana
  • sok od pola limuna
  • 1 kašičica maslinovog ulja
  • mješavina začina
  • so, biber

Priprema:

1. Tjesteninu obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi maslinovog ulja.
2. Brokule iskidati na cvjetove i obariti u slanoj vodi a potom ga ocijediti.
3. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocijediti od suvišne masnoće.
4. Posebno sjediniti neutralnu pavlaku, parmezan, začine po ukusu i kratko prokuhati. Skloniti sa ringle pa dodati bijeli luk u prahu, tunjevinu, brokulu, sok od limuna i promiješati.
5. Obarenu tjesteninu preliti pripremljenim umakom.

Izvor: Dobra hrana