![](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2020/11/GettyImages-1175559063-600x470.jpg)
Sezonski meni: Tjestenina u sosu od vrhnja i lisičarki
Priprema: 10 min Kuhanje: 15 min Porcija: 4Sastojci:500 g špageta 200 ml vrhnja za kuhanje 100 ml slatkog vrhnja 300 g lisičarki 50 g...
Sastojci:
Priprema:
1. Tjesteninu obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi maslinovog ulja.
2. Brokule iskidati na cvjetove i obariti u slanoj vodi a potom ga ocijediti.
3. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocijediti od suvišne masnoće.
4. Posebno sjediniti neutralnu pavlaku, parmezan, začine po ukusu i kratko prokuhati. Skloniti sa ringle pa dodati bijeli luk u prahu, tunjevinu, brokulu, sok od limuna i promiješati.
5. Obarenu tjesteninu preliti pripremljenim umakom.
Izvor: Dobra hrana