Sezonski meni: Tjestenina u sosu od vrhnja i lisičarki
Priprema: 10 min Kuhanje: 15 min Porcija: 4Sastojci:500 g špageta 200 ml vrhnja za kuhanje 100 ml slatkog vrhnja 300 g lisičarki 50 g...
Sastojci:
500 g tjestenine po želji
1 brokula
2 konzerve tunjevine
4 dl biljne pavlake
prstohvat bijelog luka u prahu
40 g parmezana
sok od pola limuna
1 kašičica maslinovog ulja
mješavina začina
so, biber
Priprema:
Tjesteninu obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi maslinovog ulja. Brokoli iskidati na cvjetove i obariti u slanoj vodi, a potom ga ocijediti.
Tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocijediti od suvišne masnoće.
Posebno sjediniti neutralnu pavlaku, parmezan, začine po ukusu i kratko prokuhati. Skloniti sa ringle pa dodati bijeli luk u prahu, tunjevinu, brokulu, sok od limuna i promiješati.
Skuhanu tjesteninu preliti pripremljenim umakom.
IZVOR: DOBRA HRANA