Prijedlog za ručak: Pasta sa tunjevinom i brokulom

by | 5 Juna, 2020

Sastojci:

500 g tjestenine po želji
1 brokula
2 konzerve tunjevine
4 dl biljne pavlake
prstohvat bijelog luka u prahu
40 g parmezana
sok od pola limuna
1 kašičica maslinovog ulja
mješavina začina
so, biber

Priprema:

Tjesteninu obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi maslinovog ulja. Brokoli iskidati na cvjetove i obariti u slanoj vodi, a potom ga ocijediti.

Tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocijediti od suvišne masnoće.

Posebno sjediniti neutralnu pavlaku, parmezan, začine po ukusu i kratko prokuhati. Skloniti sa ringle pa dodati bijeli luk u prahu, tunjevinu, brokulu, sok od limuna i promiješati.

Skuhanu tjesteninu preliti pripremljenim umakom.

IZVOR: DOBRA HRANA