Sezonski meni: Tjestenina u sosu od vrhnja i lisičarki
Priprema: 10 min Kuhanje: 15 min Porcija: 4Sastojci:500 g špageta 200 ml vrhnja za kuhanje 100 ml slatkog vrhnja 300 g lisičarki 50 g...
Sastojci:
– 300 g penne rigate
– 200 g konzervirane tune
– 2 kašike Dijon senfa
– peršunov list
Priprema:
1. Pastu skuhati al dente, u slanoj i kipućoj vodi. Ocihediti i ostaviti oko 150 ml vode za pripremu sosa, kako bi regulisali gustinu.
2. Ocihediti tunjevinu, a višak ulja sačuvati. Zatim, tunjevinu usitniti na manje komade.
3. U većoj tavi zagrijati sačuvano ulje i dodati senf, pa miješati dok se dobro ne sjedini.
4. Dodati ocijeđenu pastu, promiješati i nalivati sa vodom u kojoj se pasta kuhala sve dok se ne dobije željena gustina preliva (pasta mora biti fino obložena senfom) i skloniti sa vatre.
5. Na kraju posuti komadićima tune i peršunovim listom, pa blago promiješati da se sve sjedini.
6. Pred serviranje dodatno dekorisati peršunovim listom.
IZVOR: POŠALJI RECEPT