Sezonski meni: Tjestenina u sosu od vrhnja i lisičarki
Priprema: 10 min Kuhanje: 15 min Porcija: 4Sastojci:500 g špageta 200 ml vrhnja za kuhanje 100 ml slatkog vrhnja 300 g lisičarki 50 g...
Sastojci:
700 g piletine bez kosti
400 g skuhane leblebije ili jedna konzerva
1 vezica peršuna
2 kašike maslaca
1 luk
2 čena bijelog luka
2 kašike maslinovog ulja
2 paprike
400 g širokih rezanaca
50 g sira
majčina dušica, origano, so, biber
Priprema:
Rezance skuhajte al dente u slanoj vodi, ocijedite i umiješajte kašiku maslinovog ulja.
Piletinu narežite na manje komade, kratko popržite na maslacu, nakon toga dodajte nasjeckani luk i dinstajte. Dodajte sitno sjeckani bijeli luk. Papriku nasjeckajte na rezance i dodajte piletini. Umiješajte kuhanu leblebiju i začine.
Dodajte tri kašike vode u kojoj se kuhala tjestenina.
Dodajte dvije lašike maslaca i omiljeni sir, pomiješajte i poslužite toplo.
Izvor: gastro.24sata.hr Foto: Guliver/Getty Images