Italijanska kuhinja: Cannelloni sa špinatom i ricottom
Sastojci:250 grama ricotte 300 grama baby špinata 125 g mozzarelle 1 manja ljutika / ljubičasti luk 2 čena bijelog luka 1 jaje 2 kašike ...
Priprema: 10 min
Kuhanje: 15 min
Porcija: 4
Sastojci:
500 g špageta
200 ml vrhnja za kuhanje
100 ml slatkog vrhnja
300 g lisičarki
50 g maslaca
so i biber
Priprema:
Rastopite maslac, pa na njega stavite gljive. Ako je potrebno, odnosno ako su gljive prevelike, usitnite ih. Kratko prodinstajte tek toliko da počnu puštati miris. Zalijte vrhnjem i slatkim vrhnjem i još malo prokuhajte. Začinite solju i biberom.
U međuvremenu stavite kuhati tjesteninu. Procijedite je i pomiješajte s umakom. Prije posluživanja jelo posipajte nasjeckanim listićima peršuna.
Uz lisičarke u sos možete staviti neke druge jesenje gljive, a takav je sos ukusan i samo sa šampinjonima.
beats3 via Guliver/Getty Images