Sezonski meni: Tjestenina u sosu od vrhnja i lisičarki
Priprema: 10 min Kuhanje: 15 min Porcija: 4Sastojci:500 g špageta 200 ml vrhnja za kuhanje 100 ml slatkog vrhnja 300 g lisičarki 50 g...
Sastojci:
Priprema:
1. Tikvice zajedno sa korom i očišćenu mrkvu izrendati na krupno rende.
2. Na vrelom ulju propržiti mrkvu, dodati tikvice te i njih propržiti. Potom ih ocijediti od suvišne masnoće i začiniti po ukusu.
3. U šerpi sjediniti neutralnu pavlaku, parmezan i trouglove topljenog sira. Dodati začine po ukusu i kratko prokuhati kako bi se dobila ujednačena smjesa.
4. Špagete obariti u slanoj vodi pa ih ocijediti od suvišne tečnosti. Potom ih poprskati sa malo ulja kako se ne bi slijepile.
5. Pripremljenu tjesteninu preliti sosom od pavlake, dodati prženo povrće, bosiljak i začine po ukusu i polako promiješati varjačom.
6. Gotovo jelo poslužiti dok je još toplo.
Izvor: Dobra hrana