Sezonski meni: Tjestenina u sosu od vrhnja i lisičarki
Priprema: 10 min Kuhanje: 15 min Porcija: 4Sastojci:500 g špageta 200 ml vrhnja za kuhanje 100 ml slatkog vrhnja 300 g lisičarki 50 g...
Sastojci (za 4 osobe):
350 g tjestenine Tagliatelle Barilla
250 g listova kupusa
150 g šampinjona
80 g italijanske pršute (ili šunke)
30 g ekstradjevičanskog maslinovog ulja
češanj bijelog luka
čili papričica
ruzmarin
so i biber prema vlastitom ukusu
Priprema:
Pažljivo operite i ocijedite listove kupusa. Za to vrijeme, stavite veliku šerpu vode na vatru da provri. Dodajte so kad voda provri (otprilike 7 grama na litar vode), a zatim u vodu stavite grubo sječene listove kupusa.
Poslije otprilike 10 minuta, ubacite Tagliatelle u ključalu vodu; skuhajte ih prema uputstvu na pakovanju, povremeno miješajući.
Dok se tjestenina kuha, tanko isjecite gljive i sotirajte ih u velikom neljepljivoj tavi s maslinovim uljem, oljuštenim čenom bijelog luka, ruzmarinom i sitno isjeckanom ljutom papričicom (izvadite sjemenke da jelo ne bi bilo preljuto).
Sklonite s vatre, dodajte tanko isječenu italijansku pršutu. Izvadite čen bijelog luka i ruzmarin sa tave.
Ocijedite Tagliatelle i kupus i pomiješajte ih s gljivama i italijanskom pršutom u tavi.
Servirajte s malo maslinovog ulja i bibera po ukusu.
www.barillagroup.com
FOTO: PROMO