Sezonski meni: Tjestenina u sosu od vrhnja i lisičarki
Priprema: 10 min Kuhanje: 15 min Porcija: 4Sastojci:500 g špageta 200 ml vrhnja za kuhanje 100 ml slatkog vrhnja 300 g lisičarki 50 g...
Sastojci (4 porcije):
250 g svježe tjestenine tagliatelle
so
1 manji luk
1 čen bijelog luka
100 g cherry paradajza
2 kašike biljnog ulja
200 g špinata
150 ml vrhnja od soje
150 g povrtnog temeljca
3 kašike maslaca od kikirikija
1,5 kašika soka limete/limuna
prstohvat šećera
na vrh noža mljevenog muškatnog oraščića
svježe mljeveni biberpapar
2 kašike prženih slanih kikirikija
Priprema:
Tjesteninu pripremite al dente (prema uputstvu na pakovanju). Luk sitno nasjeckajte, a bijeli luk zdrobite. Paradajz operite i narežite na četvrtine. Špinat operite, očisite i dinstajte pet minuta s lukom i bijelim lukom na vrućem ulju.
Dolijte vrhnje i temeljac, prokuhajte i umiješajte maslac od kikirikija. Miješajte dok se ne rastopi. Dobijeni sos pomiješajte sa sokom od limete/limuna, šećerom, muškatnim oraščićem te začinite solju i biberom.
Pomiješajte s tagliatellama i pospite grubo nasjeckanim kikirikijem.
Izvor: kaufland.hr