Sezonski meni: Tjestenina u sosu od vrhnja i lisičarki
Priprema: 10 min Kuhanje: 15 min Porcija: 4Sastojci:500 g špageta 200 ml vrhnja za kuhanje 100 ml slatkog vrhnja 300 g lisičarki 50 g...
Sastojci:
1 zreli avokado
čen bijelog luka
sok od polovine limuna
kašika maslinovog ulja
1/2 kašičice soli
prstohvat bibera
2 porcije tjestenine po izboru
nekoliko cherry paradajza
svjež bosiljak za serviranje
Priprema:
Avokado prepolovite i izvadite mu sredinu.
Štapnim mikserom izmešajte avokado, bijeli luk, so, biber i limunov sok u kompaktnu smjesu. Ako vam se učini da je smjesa pregusta dodajte malo vode pa još jednom sve izmiješajte.
Skuhajte testeninu.
Pomešajte testenine sa pesto sosom, a na vrh im dodajte cherry paradajz i svjež bosiljak kao dekoraciju.
Foto: Guliver/Getty Images