![](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2020/11/GettyImages-1175559063-600x470.jpg)
Sezonski meni: Tjestenina u sosu od vrhnja i lisičarki
Priprema: 10 min Kuhanje: 15 min Porcija: 4Sastojci:500 g špageta 200 ml vrhnja za kuhanje 100 ml slatkog vrhnja 300 g lisičarki 50 g...
Foto: Pošalji recept
Guliver/Thinkstock
Sastojci:
400 g paste
pesto sos
50 g oraha
50 g tvrdog sira
25 g putera
so, biber
Priprema:
1. Tjesteninu skuhati (al dente) u posoljenoj vodi, prema uputstvu sa pakovanja.
2. Kuhanu tjesteninu procijediti (sačuvati oko 150 ml vode u kojoj se pasta kuhala), pa na rastopljenom puteru kratko propžiti.
3. Bogato dodati pesto sos, malo tečnosti u kojoj se tjestenina kuhala, promiješati da se tjestenina što bolje obloži sosom i ostaviti nekoliko minuta da se stvori svilenkasta ovojnica od sosa. Na kraju, začiniti prema ukusu.
4. Servirati i dekorisati sjeckanim orasima i tvrdim sirom.
IZVOR: POŠALJI RECEPT