Sezonski meni: Tjestenina u sosu od vrhnja i lisičarki
Priprema: 10 min Kuhanje: 15 min Porcija: 4Sastojci:500 g špageta 200 ml vrhnja za kuhanje 100 ml slatkog vrhnja 300 g lisičarki 50 g...
Ukoliko baš niste ljubitelj špinata, avokado može biti sjajna zamjena za kremasti pesto sos.
Sve što vam je potrebno je…
Priprema: Avokado prepolovite i izvadite mu sredinu. Štapnim mikserom izmiješajte avokado, bijeli luk, so, biber i limunov sok u kompaktnu smjesu. Ako vam se učini da je smjesa pregusta dodajte malo vode pa još jednom sve izmiješajte. Skuhajte tjesteninu al dente. Pomiješajte tjesteninu sa pesto sosom, a na vrh im dodajte cherry paradajz i svjež bosiljak kao dekoraciju.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: @trendingrecepies