Sezonski meni: Tjestenina u sosu od vrhnja i lisičarki
Priprema: 10 min Kuhanje: 15 min Porcija: 4Sastojci:500 g špageta 200 ml vrhnja za kuhanje 100 ml slatkog vrhnja 300 g lisičarki 50 g...
Sastojci (6 osoba):
45 min
500 g šparoga
220 g manjih šampinjona
3-4 tanka lista pršuta
1 kašika ekstradjevičanskog ulja
so, biber
300 g pilećih grudi
400 g tjestenine po izboru
250 g milerama
1 kašika vinskog sirćeta
Priprema:
1. Šparoge očistiti i isjeći na trećine. Šampinjone isjeći na polovine ili deblje listiće, u zavisnosti od veličine. Tjesteninu skuhati prema uputstvu sa pakovanja i ocijediti. Zagrijati rernu na 220º C.
2. Šparoge, gljive, pršut, ulje, biber i so pomiješati u velikoj tepsiji obloženoj papirom za pečenje. Staviti u rernu da se peče dok povrće ne omekša i blago ne potamni (oko 20-25 minuta). Usput jednom promiješati.
3. Za to vrijeme pileće bijelo meso isjeći na šnicle i propržiti na malo ulja sa obe strane, dok ne porumeni. Meso izvaditi na tanjir sa papirnim ubrusom da se ohladi a zatim narezati na šnite.
4. Pečeno povrće izvadite iz rerne, poprskati sirćetom, dodati meso i pastu pa sve dobro promešati.
5. U dubljoj posudi blago umutiti mileram, pa dodati povrće, meso, pastu, sastaviti i dodatno začiniti ako je potrebno.
Izvor: pošaljirecept.rs