Varivo s mladim kupusom

by | 19 Novembra, 2013

varivo

Sastojci:

  • glavica mladog kupusa
  • 350 g junetine bez kostiju
  • 2 mrkve
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 2 češnja bijelog luka
  • 100 g celera
  • 2 paradajza
  • 2 kašike pirinča
  • 3 dl soka od paradajza
  • 2 kašike sjeckanog peršuna
  • 1/2 kašičice mljevene paprike
  • mješavina začina, ulje

Priprema:

1. Mladi kupus očistiti od korijena i spoljnih listova pa isjeći na krupnije kocke. Junetinu takođe isjeckati na kocke.
2. Mrkvu očistiti i isjeći na kolutove, a celer izrendati na krupno rende. Crni luk i paradajz isjeckati na kockice, a bijeli luk što sitnije isjeći.
3. Na malo ulja propržiti crni i bijeli luk, a zatim dodati junetinu, mrkvu i celer pa kratko propržiti da meso promijeni boju. Potom dodati mladi kupus i nastaviti s dinstanjem, dolijevajući vodu po potrebi dok meso napola ne omekša.
4. Potom dodati sjeckani paradajz, sok od paradajza, mljevenu papriku, pirinač, peršun i začine po ukusu. Nastaviti s kuhanjem na umjerenoj temperaturi da svi sastojci omekšaju.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept