
Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
Priprema:
1. Piletinu uzdužno isjeći na krupnije komade.
2. Začiniti ih po ukusu i propržiti na vrelom ulju sa svih strana kako bi porumenili. Potom ih vaditi na papirnu salvetu kako bi upila suvišnu tečnost i ostaviti da se prohlade.
3. Lisnato tijesto istanjiti oklagijom u pravougaonik debljine 3 mm i isjeći na trake širine 3 cm.
4. Lisnatim tijestom obložiti središnji dio piletine, a suvišno tijesto odstraniti.
5. Tijesto premazati umućenim jajetom i posuti sjemenom lana.
6. Pleh obložiti papirom za pečenje, poslagati u njega pripremljenu piletinu i peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC, dok tijesto ne porumeni.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept