Zapečena škarpina

by | 23 Juna, 2013

Sastojci:

  • 1 kg škarpina
  • 1,3 kg krompira
  • 2 glavice crnog luka
  • 3 čena bijelog luka
  • 1 puna kašika brašna
  • 1 kašičica mljevene paprike
  • 1 dl bijelog vina
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • mješavina začina
  • 0,5 dl maslinovog ulja

Priprema:

1. Krompir oguliti i isjeći na kolutove, crni luk na kockice a bijeli luk što sitnije isjeckati.
2. Škarpine očistiti i začiniti po ukusu.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti krompir, mljevenu papriku, brašno, peršun, crni i bijeli luk i polako promiješati.
4. Zemljanu posudu nauljiti i u nju presuti pripremljenu smjesu sa krompirom i poravnati. Preliti mješavinom maslinovog ulja i bijelog vina i naliti vodom da ogrezne pa peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC.
5. Kada je krompir napola pečen, odozgo utisnuti škarpine i peći ih najpre sa jedne a potom i sa druge strane dok ne omekšaju. Jelo je gotovo kada krompir potpuno omekša a suvišna tečnost uvri.

Izvor: Dobra hrana