Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
Priprema:
1. Crni luk isjeći na kockice, a šampinjone na listove.
2. Teleće šnicle istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu. Potom ih propržiti na vrelom ulju sa obje strane da porumene, pa ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
3. Na masnoći od mesa propržiti luk da porumeni, a zatim dodati šampinjone te i njih kratko propržiti.
4. Potom dodati mješavinu mlijeka, pavlake i brašna. Začiniti po ukusu i kuhati na umjerenoj temperaturi dok se ne dobije željena gustina.
5. Vatrostalnu posudu nauljititi i u nju sipati polovinu umaka od mlijeka i pečuraka. Poslagati pržene šnicle i preliti ih preostalim umakom. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC oko 40 minuta. Zatim ih izvaditi iz rerne, posuti kačkavaljem i vratiti dok se sir ne otopi.
Izvor: Dobra hrana