Pileći mafini sa povrćem
Pileći mafini sa jajima i povrćem su sjajan izbor za one koji svoju ishranu nastoje da obogate proteinima. To je ukusan i jednostavan obrok koji ...
Sastojci:
Priprema:
1. Karfiol očistiti od spoljnih listova i iskidati na cvijetove. Zatim ga obariti u slanoj vodi, a potom ocijediti od suvišne tečnosti.
2. Krompir oljuštiti, oprati i isjeći na kockice te posebno skuhati u posoljenoj vodi. Kuhani krompir procijediti, dodati u njega margarin, mlijeko i začine po ukusu te dobro izgnječiti da bi se dobio pire.
3. Šampinjone isjeći na listove i propržiti na malo ulja. Kada tečnost koju su pustile pečurke uvri, posuti ih sa malo brašna, a zatim postepeno dolijevati 2 dl vode miješajući dok se ne dobije fini sos. Pred kraj kuhanja dodati senf, sjeckani peršun i začine po ukusu.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti pa u nju sipati pire krompir i poravnati. Utisnuti karfiol a preko njega preliti sos od šampinjona. Posuti prezlama i parmezanom. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ˚C oko 20 min.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept