Zeleni curry

by | 16 Marta, 2020

Sastojci (2 porcije):

500 g pilećeg filea
5 ljutika
100 g zelenih mahuna
4 ljute papričice
1 limeta
2 kašike ulja od kikirikija
1 l kokosovog mlijeka
1 kašike ribljeg sosa
1 kašika palminog šećera
0.25 vezice bosiljka
60 g zelene curry paste

Priprema:

Meso operite i nasijecite na komadiće. Ljutiku nasijecite na tanke ploške, a mahune prepolovite. Ljute papričice prepolovite po dužini i ukloni sjemenke. Limetu iscijedi i naribaj koricu.

Curry pastu kratko zapecite na vrućem ulju u tavi. Dodajte polovinu količine kokosovog mlijeka, a zatim dodajte piletinu i pecite oko tri minute. Na kraju umiješajte sok i koricu limete.

U curry dodajte ljutiku, mahune, papričice, riblji sos, palmin šećer i ostatatak kokosovog mlijeka. Pustite neka se lagano kuha oko osam minuta.

Gotovi curry ukrasite listićima bosiljka.

Izvor: kaufland.hr