
Food kolumnistica Berina Kapa donosi ukusan recept za prženi tofu u soja sosu
Tofu je bogat proteinima i sadrži sve esencijalne aminokiseline koje su vašem tijelu potrebne.Berina Kapa, naša food kolumnistica, na jedin...
Sastojci:
250 g nekuhane tjestenine Farfalle (mašnice)
60 g kuhane šunke
40 g graška
80 g crvene paprike
40 g sira cheddar
100 g majoneze
15 g senfa
35 g bijelog Aceto balsamica
1 čajna kašika šećera
sol, biber, začini po ukusu
Priprema:
Tjesteninu skuhajte i isperi hladnom vodom kako bi se odmah mogla koristiti za dalju pripremu salate. Šunku i papriku nasijecite na kockice, a cheddar naribajte kao za pizzu. Sve namirnice pomiješajte u dubokoj posudi.
Od majoneze, senfa, šećera i bijelog Aceto balsamica napravite dressing.
Na početku dodajte manje sirćeta pa postepeno dodaj još dok ne dođete do željene kiseline i teksture umaka.
Salatu možete odmah preliti dressingom i staviti na hlađenje u frižder, a dressing za salatu možete poslužiti odvojeno kao umak i prepustiti svakome da sebi dozira količinu umaka u salati.
Izvor: gastro.24sata.hr Foto: Darko Kontin, Gastrolovac