![Jednostavan recept za supu od celera](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2025/02/GettyImages-626813132-600x470.jpg)
Jednostavan recept za supu od celera
Ovaj jednostavan recept za supu od celera natjerat će vas da na te poznate zelene stabljike pogledate na potpuno novi način. Pored celera, trebat ...
Torta u obliku srca je idealan način da iskažete ljubav, a ova jednostavna tehnika je pravo otkriće!
Postoji mnogo poslastica koje govore „volim te“, ali nijedna ne može nadmašiti veliku, prelijepu tortu u obliku srca. To je desert koji niko neće moći da odoli.
Mnogi misle da je za tortu u obliku srca potrebno koristiti specijalni kalup, ali mi vam otkrivamo da to nije slučaj.
Tehnika koju dijelimo ne zahtijeva nikakvu specijalnu opremu osim okruglog i četvrtastog kalupa, koje sigurno već imate. Što se tiče unutrašnjosti, možete napraviti bilo koji biskvit koji volite.
Pripremite smjesu za biskvit, pa polovinu stavite u okrugli kalup prečnika 20 cm, a drugu polovinu u četvrtasti kalup istih dimenzija.
Pecite oba biskvita prema uputstvu iz recepta; kada se ohlade, poravnajte vrhove i presjecite okrugli biskvit na pola, stvarajući dva polukruga.
Postavite četvrtasti biskvit tako da jedan ugao bude okrenut prema vama. Na gornji lijevi kut četvrtastog biskvita stavite jednu polovinu okruglog biskvita.
Zatim, drugu polovinu okruglog biskvita stavite na gornji desni ugao četvrtastog biskvita, ravnim stranama prema dolje.
Premažite tortu sa glazurom. Ova tehnika stvara pun efekat srca, skrivajući činjenicu da je napravljena od tri dijela. Kada se glazura nanese, sve što vidite je srce.
Ovu jednostavnu tortu u obliku srca možete napraviti za bilo koju priliku, koristeći gotovo svaki recept za biskvit.
Samo se pobrinite da recept bude dovoljno za tortu s dva sloja. Ako pravite za veći broj ljudi, možete udvostručiti recept i postupak da biste napravili dvostruku tortu u obliku srca.
Okusi, glazure, ukrasi: Isprobajte naš recept za čokoladnu tortu u jednoj posudi, laganu žutu tortu ili crveni baršunasti biskvit. Ako želite nešto kreativnije sa glazurom, možete koristiti kremasti sir, švicarski mereng, maslac od vanilije ili bilo koju drugu vrstu glazure koja se slaže s vašim biskvitom.
Za još bolji efekat, razmislite o:
Ova tehnika funkcioniše sa bilo kojim biskvitom, glazurom i ukrasima koje odaberete. Pravo otkriće!
etorres69/iStock/Getty Images Plus