Jednostavan recept za cimet muffine
Započnite dan s osmijehom uz ove predivne cimet muffine. Ovi muffini su idealan balans između zdravog doručka i slatkog zadovoljstva.Sastojci z...
Tri sastojka i odlična tehnika čine ono što se s pravom smatra najpoznatijim francuskim receptom – klasični francuski omlet.
Francuski omlet na tanjiru posut peršunom, pored jednostavne salate od hrskave zelene salate i tanko narezanih rotkvica.
Francuski omlet je poznat po svojoj izazovnoj jednostavnosti – smatraju se krajnjim testom kulinarske tehnike u određenim kuharskim krugovima. Recept za klasični francuski omlet je jednostavan, ali ta jednostavnost može biti varljiva.
Ovaj recept se fokusira na tehniku. Sve što trebate su pravi alati, najbolji sastojci i da pročitate recept do kraja prije nego krenete.
Klasični francuski omlet predstavlja tehniku iznad svega. On je skroman simbol veličine francuske kuhinje. Uz pažljivu tehniku, čak i najjednostavniji sastojci mogu postati izuzetni!
Osnovni francuski omlet sadrži samo 2-3 jaja i tavu koja se ne lijepi. Međutim, bolji je uz dodatak maslaca, soli i svježih začinskih trava. Brzo pripremljen uz kvalitetne sastojke i fokus, savršen omlet treba biti mekan bez smeđih mrlja.
Sve što vam treba su kvalitetni sastojci: svježa jaja, dobar maslac, so i svježe začinske trave. Klasične opcije uključuju vlasac i peršun. Možete kombinovati ili koristiti samo jedan.
Evo nekoliko savjeta i trikova za odličan omlet:
View this post on Instagram
Dietmar Rauscher/iStock / Getty Images Plus/