Proha sa špinatom – idealna za užinu na poslu
Koliko god volimo isprobavati nove recepte, nekako se uvijek vraćamo starinskim jelima. Jedno od njih je i proha sa špinatom. Ako nemate puno vrem...
Želite li da isprobate nešto novo karipska supa od batata i luka je idealan izbor! Možete je poslužiti kao prilog glavnom jelu / samostalno jelo, laganu večeru ili užinu…
Karipska supa od batata i luka – aromatično i fino jelo na kašiku!
Sastojci:
1/4 šolje maslaca
8-10 bobica pimenta
2 šolje nasječene mrkve
2 šolje nasječenog luka
900 g nasjeckanog narandžastog batata
4 čena bijelog luka
cm svježeg đumbira
ljuta papričica
8 šolja domaće pileće supe
prstohvat svježih listića nane
morska so
biber
Priprema:
Zagrijte maslac u velikom loncu, dodajte nasjeckan luk, bijeli luk i mrkvu te ih karamelizujte.
Dodajte začinsko bilje, piment, ribani đumbir i papričicu pa miješajte 2-3 minute. Dodajte batat nasjeckan na kockice i pileću supu tako da pokrijete batat.
Neka zakuha, a onda smanjite vatru i lagano kuhajte 30 minuta.
Skinite s vatre i ostavite da se ohladi pola sata. Izvadite papričicu. Miksajte u blenderu dok smjesa ne postane glatka.
Začinite solju i biberom te poslužite. Ako želite, odstranite papričici koštice, nasjeckajte je i dodajte supi.
Originalno objavljeno na www.24sata.hr
Brandis Maier / iStock via Getty