Recept za bavarsko pecivo: Pecivo sa savršenim okusom
Donosimo vam recept za bavarsko pecivo s hrskavom koricom i mekanom unutrašnjošću, idealno za uživanje kao ukusna užina na okupljanjima Bavarsko p...
Sastojci:
1 l paradajza
1/2 kg mrkve
3 kg paprike roge
vezica peršunovog lišća
1/2 kesice (2 kašike) bibera (crni, mljeveni)
150 g šećera
2 kašike soli
200 ml ulja
200 ml alkoholnog sirćeta
2 čena bijelog luka
ljute papričice po želji
Priprema:
Mrkvu narezanu na kolutiće kuhati u tekućem paradajzu 40 minuta.
Tada umiješati šećer, sol, peršun, sirće, ulje, biber, feferone, protisnuti bijeli luk i crvenu papriku rogu rezanu na male trakice. Kuhati uz povremeno miješanje još 20 minuta.
Vruću salatu stavljati u vruće staklenke, odmah zatvoriti celofanom i poklopcem. Ohladiti i čuvati na hladnom i mračnom mjestu.
Izvor: recipeci.com