Kako napraviti napuljsku pizzu: Jednostavno i ukusno
Otkrijte kako napraviti napuljsku pizzu i njene tajne: tanko tijesto, svježa mozzarella i paradajz sos. Jednostavan recept za autentični italijansk...
Sastojci (za 15 komada):
1 ljutika
5 kašika maslinovog ulja
2 kašike namaza od kikirikija
0.5 kašičice naribane korice limuna
120 ml povrtnog bujona
sol, biber
1 patlidžan
50 g paradajza (sušenog) u ulju
po 10 crnih i zelenih maslina
30 g pinjola
malo bosiljka i majčine dušice
Priprema:
Ljutiku sitno nasjeckajte te dinstajte dvije minute na malo vrućeg ulja.
Pomiješajte namaz od kikirija, koricu limuna i bujon te začinite solju i biberom.
Patlidžan očistite i nasijecite po dužini na kriške te posolite.
Paradajz, masline i pinjole grubo nasjeckajte, dodajte tri kašike ulja, malo soli i bibera te smiksajte u blenderu. Kriške patlidžana premažite dobivenim pestom, pospite bosiljkom i majčinom dušicom, zarolajte i pričvrstite čačkalicama.
Rolnice premažite kašikom ulja te pecite 6-8 minuta na roštilju, a zatim ih poslužite sa sosom od kikirikija.
Izvor: kaufland.hr Foto: Pixabay