Mediteranske rolnice

by | 25 Marta, 2019

Sastojci (za 15 komada):

1 ljutika
5 kašika maslinovog ulja
2 kašike namaza od kikirikija
0.5 kašičice naribane korice limuna
120 ml povrtnog bujona
sol, biber
1 patlidžan
50 g paradajza (sušenog) u ulju
po 10 crnih i zelenih maslina
30 g pinjola
malo bosiljka i majčine dušice

Priprema:

Ljutiku sitno nasjeckajte te dinstajte dvije minute na malo vrućeg ulja.

Pomiješajte namaz od kikirija, koricu limuna i bujon te začinite solju i biberom.

Patlidžan očistite i nasijecite po dužini na kriške te posolite.

Paradajz, masline i pinjole grubo nasjeckajte, dodajte tri kašike ulja, malo soli i bibera te smiksajte u blenderu. Kriške patlidžana premažite dobivenim pestom, pospite bosiljkom i majčinom dušicom, zarolajte i pričvrstite čačkalicama.

Rolnice premažite kašikom ulja te pecite 6-8 minuta na roštilju, a zatim ih poslužite sa sosom od kikirikija.

Izvor: kaufland.hr Foto: Pixabay